85 år

Kapitel LXXVI
”dance!”

Idag såg jag en äldre gestalt möta barnen på ett mycket spännande sätt. Det uppstod en tid sedan av en slump då en annan äldre gestalt först visade sig utanför musikens ramar. Dagens tekniska möjligheter såg till att dessa möten är möjliga och ger barnen möjligheter att interagera med dem.

Den är iklädd en fasansfull skrud av mörker och död, men likaså skrattar barnen i dess anlete.

Skratten ligger kvar som ett eko från en karriär som var i sin linda, ett namn som alla numera känner.

Ett imperium hade ännu inte byggts upp, nu synonymt med kommers och dålig smak enligt vissa.

Åttiofem år senare så ger den glädje och barnens fulla uppmärksamhet

Den första Silly Symphonies av Walt Disney, Skelettdansen

En helt fantastisk interaktion mellan teknik, en gammal gestalt och barnens nya rörelser bevittnade jag idag, andra hade redan sett det ske. Men jag såg det idag och förundras över slumpen som tog vägen via en tjeckisk animering av I bergakungens sal och sedan till Skelettdansen. Där barnen helt lyriska följer med i dansen som skeletten och Disney bjuder upp till.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *