Allt som finns…

Kapitel LXX
”so long thanks for all the fish”

Allt som finns
(fritt översatt av mig)
Detta är från inledningen av min föreläsning, citatet kommer alltså från Douglas Adams som mest är känd för böckerna om Liftarens guide till galaxen. The Salmon of Doubt gavs ut postumt och innehåller en mängd kortare texter. Ur citatet är det framförallt den första strofen som jag tänker är intressant i en förskolekontext. Den teknik vi i regel funderar över hur vi ska förhålla oss till har för förskolebarnen alltid funnits. Interaktionen med teknik är inte alltid genom knappar och reglage längre. Det är i regel genom en helt slät yta av glas som vi kommer i kontakt med de digitala medierna som vi dagligdags har i våra händer, telefoner och surfplattor.

Varför ska då tillgängligheten vara en fråga?
Måste vi inte ta steget mot barnens samtid och därigenom deras framtid?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *