Steve flyttar ut

Kapitel XXVIII
”welcome to the neighbourhood”

MinePaint

Minecraftandet fortsätter, dagligen nya upptäckter, nya sätt att förhålla sig till den virtuella verkligheten som växer fram. Vikten av att samarbeta, vikten av att det ska vara svårt, vikten av att hitta glädje, vikten av att hitta det meningsfulla.

Den världen som finns i Minecraft projiceras mot en stor kub där ”duken” är en blandning av plast, tyg och papper. Idag så migrerade Steve och lite klossar ut på pappret med hjälp av potatisar och färg. Samtidigt så ändrar Steve sin ”kostym” i datorn via papper, penna och kameran på en iPad.

Det hela är inte särskilt komplicerat, men Steve har blivit Hulken och ror i en båt samtidigt som det är färg över hela golvet och potatisarna är kalla.

Två världar som möts, förändrar varandras förutsättningar.
I mötet vet man inte var den ena börjar och den andra slutar.

Och så säger vissa att det är ett spel

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *