Det är inte vad det ser ut som

En första anblick säger egentligen väldigt lite om hur någonting är eller hur någon är. Vissa situationer är kanske mer ovanliga än andra. Som när man ser en enhörning spela gitarr på en gata bakom ett slott. Låter som en ganska oortodox enhörning i ett annat klassiskt sagoberättande. Slott och enhörning är två delar som vittnar om att det kanske finns en prinsessa eller en prins som måste göra något med hjälp av enhörningen som transportmedel. Men det här var ingen saga utan en berättelse om passion och lusten till att göra något man tycker om.

Fudgeunicorn

Mannen på bilden är tyvärr ingen riktig enhörning, men är ändå unik i sitt slag. Han är framröstad som den främste fudgemakaren i Storbritannien 2014, han är en av 40 som fortfarande sysslar med hantverket att göra fudge för hand och är enligt de andra alltså den främste. För det är ett hantverk som jag fick följa när jag stod inne i butiken när Enhörningens kollega (som såg ut som en vanlig människa) gjorde en omgång med klassisk toffeesmak. Socker, vatten och grädde är de enda ingredienserna förutom smaksättningen. Det var otroligt fascinerande att se hela processen när sockerkristallerna bröts ned och hur han arbetade massan från flytande till fast form samtidigt som han pratade konstant om fudge och lite allt möjligt annat. Atmosfären kring hela butiken och de som arbetade där gav en känsla att besöka Willy Wonka på en bra dag i fabriken.

Det är intressant att se när en grupp yngre människor har hittat något som de är bra på och brinner för. Spelar ingen roll om det är 23-29 åringar som gör fudge eller är 2,3 – 2,9 åringar som delar en annan passion.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *