Att längta

Och då sa Fy:
– Jag längtar lite efter någonting
– Vad längtar du efter då? sa Jaffar. För jag längtar lite jag också.

Fy och Jaffar lever i Beppe Wolgers värld, de vet inte vad de längtar efter så de kliver upp i natten och undersöker vad de längtar efter. De hamnar på ett piano och klättrar omkring bland tangenterna och inne i pianokroppen, tydligen är Fy och Jaffar ganska små. Att de sover i var sin toffla är första ledtråden.

Tänker att det är vad lek handlar om. Ledtrådar och överenskommelser. Är vi överens om världen så kan vi utforska den tillsammans, Beppe berättar och jag lyssnar i det här fallet. I mitt huvud ser jag leken mellan Fy och Jaffar. Lyssnar på vad de säger till varandra i berättelsen. Kan inte påverka vad som händer, för det spelades in 1969, men jag är överens om världen.

Vet inte hur många gånger man har stått i en barngrupp och lyssnat på barn som längtar efter något. Tittat på när de hittar vägen, begrundar ledtrådarna. Inte alltid överens

Ibland vet man inte riktigt vad man längtar efter, men

”ibland blir det en liten melodi”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *