Det handlar om perspektiv

Allt är väl relativt tänker jag, vilken position ser jag min omvärld ur. Det finns vissa konstanter som är svårare att bortse ifrån men många saker kan man välja att se på olika sätt. Sjukdomar och andra fruktansvärda saker kan man inte tänka sig förbi såklart, men det är inte det jag menar.

Menar inte att man ska tänka sig förbi saker heller. Men vissa saker är inte problem om man inte betraktar det som det. Ibland kan det bara vara att man behöver gå lite längre bort och se saker och ting på håll. Tyst betrakta, ge sig själv ett annat perspektiv, kanske har man stått för nära tidigare.

Viktigt att förflytta tanken, kunna se saker i en annan kontext. Hur sitter saker och ting ihop? Vad är min del i det hela, ibland är det svårt att se det själv, ibland är det svårt att se kedjan.

Man kan inte beskylla molnen för att skymma solen, för det hör ju liksom ihop. Solen är ju en aspekt av molnen för utan dess värme så skulle de inte finnas moln.

20140531_153545 (1)

Så det handlar alltså om perspektiv, befinna sig på en plats där man kan försöka få ett grepp på helheten. Men det går inte alltid att tänka så, det finns saker man inte behöver begripa, ibland behöver man bara promenera lite i solen och strunta i att det finns moln ibland, för det går att sjunga i regnet också.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *