Minnenas allé

Kapitel XCIII
”do you smell that?”

Möter en man som röker pipa, när jag passerat honom så hamnar jag i dofterna som ligger kvar i luften. En millisekund senare är jag i farbror Gustav och tant Anna-Märtas kök och äter kardemummaskorpor, gissar att jag är ungefär åtta år.

Springer längs vattnet, fötterna mot gruset hörs över musiken i hörlurarna, tjäran och en mås som skriker gör att jag förflyttar mig till Höga Kusten, mina kusiners stuga och vi ska lägga ut nät.

Smörjer in knät med tigerbalsam och hamnar helt plötsligt i omklädningsrummet när jag tränade crossfit, passet efter var ett thaiboxningspass och doften av liniment låg som en dimma i luften.

 

Allt är minnen som triggas av ljud och dofter. Hör ofta barnen på jobbet börja berätta saker baserat på minnen som triggas av yttre intryck. De väver in saker de ser, hör och känner runt omkring sig i sina berättelser.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *