Rebel with a cause

Kapitel LXXXVIII
”regulators!”

En rebell (ursprungligen av latinets rebellis, upprorisk, av bellum, krig) brukar beteckna en upprorsman eller militant aktivist som vänder sig mot den etablerade politiska eller kulturella ordningen. Ordet är belagt i svenskan i källor från 1635

Att vara rebell, sätta sig i motstånd för att förändra. Det behöver inte handla om en krigsförklaring utan lika mycket om att sätta sig i en tillhörighet med andra som vill samma sak. Det kan handla om att man anammar en subkultur med klädkoder och jargong, eller att man delar en passion.

När man sitter i ett rum och känner det, jäklar vad jag vill att det här ska bli bra. Man träffar vissa för första gången men man hör på en gång att viljan är densamma. Vi har helt olika utgångspunkter och erfarenheter men drivkraften att förändra något är lika viktigt för oss alla, förändra bilden som etsat sig fast.

Hos alla ser jag punkter där mina tankar rör sig i samma banor, vi bygger upp ett pussel där bitarna skapas av individerna men allt sitter samman, och det passar inte kartongen. Lådans omslag är blekt av solen och skavt i hörnet av tidens tand. Tejpen som håller ihop hörnen har börjat torka och flagnar.

Bitarna sitter samman, men de passar inte perfekt. De bjuder på motstånd, precis som ett pussel och en rebell ska göra.

Slänger lådans omslag, den gamla bilden går inte att bygga efter längre.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *